Første spadetak for nye Deichman

Første spadetak for nye Deichman

Hallstein Bjercke, byråd for kultur og næring, markerte byggestart for nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika 29. januar 2014.

- Deichmann er landets best besøkte kulturtilbud. Med byggingen av nytt hovedbibliotek i Bjørvika setter vi en ny standard for grunnmuren i kulturlivet. Vi har som mål å øke besøket på hovedbiblioteket fra en halv til 2 millioner årlig. Om bare tre år åpner det nye hovedbiblioteket for borgerne, sier Hallstein Bjercke.

Byråd Hallstein Bjercke (t.h.) og KIB-direktør Gunnar A. Leganger

Ambisjoner
Oslo kommune har et mål om at nye Deichmanske hovedbibliotek skal bli ett av Europas mest nyskapende, synlige og tilgjengelige folkebibliotek. Bygget blir sentralt plassert i Bjørvika, mellom Oslo S og Operaen. Det er et tidsmessig og funksjonelt bygg, med høy arkitektonisk kvalitet. Det nye hovedbiblioteket blir det første kulturbygget i Norge som oppfyller kravene til et passivhusnivå.

Forventes åpnet i 2017
De norske arkitektkontorene Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo ble i 2009 kåret som vinner av plan- og designkonkurransen for Deichman. I mars 2013 vedtok Oslo bystyret bygging og finansiering av nye Deichmanske hovedbiblioteket. Bygget forventes åpnet for publikum i 2017.

Avduking av byggeplasskilt

Anbefalningen din har blitt sendt

En anbefalning per e-post har blitt sendt til mottakeren du oppga.

Miljø og energi

Deichman Bjørvika og det nye Munchmuseet er forbildeprosjekter i FutureBuilt.      
Logo: Oslo kommune