Råbygget er reist

Glidestøpen av det nye Munchmuseet er ferdigstilt

En av de mest kompliserte og spektakulære glidestøpene som er gjort i Norge er ferdigstilt. På bare 33 døgn har bygget reist seg til full høyde på 60 meter.

Tårnet til det nye Munchmuseet har glidd oppover i rekordfart. Siden midten av november har forbipasserende kunne se forandringer og følge utviklingen fra dag til dag, og på det meste har museumstårnet vokst med inntil to meter i døgnet. På kvelden 19. desember, etter 33 døgn med kontinuerlig arbeid, ferdigstilte vi glidestøpen og råbygget opp til 13. etasje er nå oppe.
 
- For en ingeniør var det like vemodig som det var vakkert å stå på toppen av bygget. Samtidig er det nå enda flere utfordrende arbeidsoperasjoner som venter og jeg hilser prosjektet velkommen inn i det nye året, sier prosjektsjef Jard Bringedal i ÅF Advansia.
 
- Det er en svært krevende prosess å reise 60 meter bygg på så kort tid, og utrolig gøy at vi har lykkes. Jeg vil takke alle i prosjektet som med god planlegging og iherdig jobbing døgnet rundt har sørget for å få dette til. Og så oppfordrer jeg alle som er i Oslo å ta turen til Bjørvika for å se bygget, sier Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.
 
 

Anbefalningen din har blitt sendt

En anbefalning per e-post har blitt sendt til mottakeren du oppga.

Miljø og energi

Deichman Bjørvika og det nye Munchmuseet er forbildeprosjekter i FutureBuilt.      
Logo: Oslo kommune