En av de største landbaserte glidestøpene

Glideforskaling er en spennende og utfordrende byggeteknikk Kultur- og idrettsbygg har tatt i bruk for å reise det nye Munchmuseeet. Se den nye animasjonen av hvordan det 60 meter høye bygget glis opp.

 

 

 

Glidestøpen nytt Munchmuseum - visualisering from Kultur- og idrettsbygg on Vimeo.

 

60 meter over bakken før jul

Råbygget til det nye Munchmuseet skal støpes i ett på kun 30 dager. På det meste vil museumstårnet vokse med inntil to meter i døgnet, og til slutt rage 60 meter over bakken.  Ytterveggene opp til knekken i 9. etasje samt det indre tårnet på 13 etasjer skal være på plass før juleferien.

 

Utfordrende byggeteknikk

Glideforskaling, eller glidestøp, er en spennende og utfordrende byggeteknikk, i tillegg er det en av de mest avanserte og største landbaserte glidestøpene i Norge som nå blir gjennomført på det nye museet i Bjørvika. Fra det norske offshore-betong miljøet er den beste ekspertisen i verden hyret inn på både byggherre- og entreprenørsiden.

Byggeteknikken er basert på forskalingsformer som monteres på bakkenivå. Etter hvert som det støpes og betongen herder, løftes formen av hydrauliske jekker. Jekkene klatrer på spesielle klatrestål som skjøtes etter hvert som formen glir oppover. Det er en byggeteknikk som krever god og detaljert planlegging lang tid i forkant, men som går veldig raskt når man først starter. Når gliden er i gang kan man ikke stoppe, og arbeidet må foregå døgnkontinuerlig.

 

Følg byggeprosessen live time for time via webkamera

.

Anbefalningen din har blitt sendt

En anbefalning per e-post har blitt sendt til mottakeren du oppga.

Miljø og energi

Deichman Bjørvika og det nye Munchmuseet er forbildeprosjekter i FutureBuilt.      
Logo: Oslo kommune