Tre nye kontraktspartnere skal møblere det nye Deichmanske hovedbibliotek

kontraktsignering løst inventar det nye Deichmanske hovedbibliotek

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har inngått fire kontrakter på løst inventar med tre møbelsnekkerfirmaer. Kontraktene inneholder møblering av det nye hovedbiblioteket i Bjørvika.

– Dette er et unikt bygg med en kompleks infrastruktur som stiller høye krav til spesialtilpasninger og kreative løsninger. Vi har høye forventninger til leveransene fra våre kontraktspartnere, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg.

Nye Deichmanske hovedbibliotek skal imøtekomme et mangfold av besøkende og tilby et vidt spekter av tjenester, fasiliteter og ulike typer medier. Interiørkonseptet med farge- og materialpaletten, de spesialtegnede møblene, de scenografiske rommene, grafikken, planløsningene og spesifisert løst inventar er nøye gjennomarbeidet og tilpasset for å understøtte opplevelsen og helheten i bygget.

– Det er svært høye krav til kvalitet og design. Inventaret skal være med på å underbygge de ulike områdenes identitet samt være fleksibel og tåle ommøblering etter skiftende behov og bruk, forteller direktør Eli Grimsby.

De fire kontraktene har en samlet verdi på rundt 12,6 millioner kroner.

Spesialdesign og stoppede møbler

HMI Haugland Miljø Innredning AS har fått tildelt kontrakt på både «D021 Gjentagende elementer (Spesialdesign)» og «D023 Stoppede møbler». Møbelsnekkerfirmaet fra Kristiansand skal blant annet levere info- og utlånsstasjoner, resepsjoner, ulike modulelementer for musikk/film som scene, DJ-stasjon og filmfremvisningsmodul, sofaer, lesefjell og mobil kaffevogn. Begge kontraktene omfatter flere fag som avanserte tre- og metallarbeider, møbeltapetsering og integrering av elektro og teknisk utstyr.

– Dette er blant de mest prestisjefulle kontraktene vi har hatt. Det er et avansert og teknisk krevende arbeid vi står overfor, men vi er spisset for det. Konsept og design er utrolig spennende, og det klør virkelig i fingrene etter å komme i gang, sier prosjektleder og byggingeniør Åsmund Øvrevik.

Åsmund Øvrevik og Ivar Haugland fra HMI Haugland Miljø Innredning AS, med direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, Eli Grimsby.

 

Scenografiske rom

Bico Bygg og Innredning AS fra Kristiansand har fått tildelt kontrakt på «D024 Scenografiske rom». De skal blant annet levere en interessevekkende adkomst, uformell møteplass og Garmanns hule (lesehule) i kjernerom i barneavdelingen i 2. etasje.

– Dette er ikke standardproduksjon. Vi skal jobbe med innovative og spennende løsninger, og er veldig glad for å være med å jobbe på et prestisjeprosjekt som det nye Deichmanske hovedbibliotek, sier salgssjef og prosjektleder Kjell Bentsen i Bico Bygg og Innredning AS.

Kjell Bentsen fra Bico Bygg og Innredning AS og Eli Grimsby.

 

Bord og benker

Henriksen Snekkeri AS i Arendal har fått tildelt kontrakt på «D022 Bord og benker (platemøbler)». De skal blant annet levere arbeidsbord, møtebord og tilleggsprodukter som skjermvegger og oppbevaringselementer.

– Det er utfordrende å opprettholde design og uttrykk fra arkitektene inn i det ønskelige bruksområdet og med den stabiliteten som skal til, men det skal vi få til. Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet, sier salgssjef og partner Kristian Martin Christensen i Henriksen Snekkeri AS.

Kristian Martin Christensen fra Henriksen Snekkeri AS og Eli Grimsby

Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Anbefalningen din har blitt sendt

En anbefalning per e-post har blitt sendt til mottakeren du oppga.

Miljø og energi

Deichman Bjørvika og det nye Munchmuseet er forbildeprosjekter i FutureBuilt.      
Logo: Oslo kommune