Kranselag for Nye Deichmanske hovedbibliotek

 Nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF inviterte tirsdag denne uken til kranselag for alle som arbeider med å bygge Nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika.

Byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, Eli Grimsby, ga ros til dyktige fagfolk som har løst vanskelige faglige utfordringer og sørget for at byggeprosjektet er i rute.

- I dag skal vi feire fagarbeiderne og ikke minst at foldetaket er ferdig støpt. Det har vært et krevende og komplisert arbeid som det står stor respekt av. Bygget har få rette vinkler og det har vært skreddersøm fra første kubikkmeter med betong, noe som stiller høye krav til detaljplanlegging og gjennomføring, sa Grimsby.

Skanska er entreprenør på råbygget og prosjektleder i Skanska, Frode Mathisen, er stolt over innsatsen til arbeiderne.

- De dyktige fagarbeiderne våre er de virkelige heltene. Fra dag én har de lagt ned en kjempeinnsats og jobbet knallhardt for å holde fremdriften og sørge for at byggearbeidet holder høy kvalitet. De bruker kompetansen og erfaringen deres til å jobbe smart og finne gode løsninger. Jeg vil gratulere alle som har vært med på reise bygget så langt og gleder meg til å fortsette arbeidet med å realisere Nye Deichmanske hovedbibliotek.

Når bygget står ferdig ved utgangen av 2019 vil det inneholde fem etasjer i tillegg til kjelleretasjen. Høyde til tak vil variere fra 2,7 til 20 meter. I første, tredje og femte etasje blir det innskutte mesaniner som gir mer areal og spennende rom. Fra hver av de tre hovedinngangene skjærer tre diagonale lyssjakter gjennom hele bygget, helt opptil og gjennom taket.

Nye Deichmanske hovedbibliotek er forbildeprosjekt i FutureBuilt, og en del av Oslo kommunes byutviklingsprosjekt i Bjørvika.

 

Foto: Jiri Havran og Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail

Anbefalningen din har blitt sendt

En anbefalning per e-post har blitt sendt til mottakeren du oppga.

Miljø og energi

Deichman Bjørvika og det nye Munchmuseet er forbildeprosjekter i FutureBuilt.      
Logo: Oslo kommune