Personvern og informasjonskapsler

Når du bruker nettsidene til Oslo kommune legger nettleseren din igjen elektroniske spor og informasjon. Informasjonen benyttes til å bedre innholdet på nettsidene, og de kommunale tjenestene. Personvernerklæringen forteller hva som samles inn, og hvordan vi bruker informasjonen.

Ansvar

Oslo kommune er behandlingsansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av kommunens nettsider. CoreTrek AS er Oslo kommunens databehandler, og leverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettstedet. Google er databehandler og leverandør av webanalyse.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din enhet når du laster ned en nettside. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom deg og nettstedet hver gang du ser på en side. Kapslene sørger for at nettstedet fungerer best mulig og benyttes ikke for å identifisere deg som person.

Informasjonskapsler ved bruk av nettstedet:

 • Funksjonelt
  Kapselen CorePublishSesssion brukes for at Oslo kommunes publiseringsverktøy skal fungere. Kapselen fjernes fra datamaskinen når du lukker nettleseren.
 • Identifisering av enhet
  Kapselen Ctdevicecachekey holder på informasjon om hvilken enhet og hvilken nettleser du bruker, slik at nettsidene våre kan presentere innhold til riktig type enhet (pc, mobil, nettbrett, etc.). Kapselen har en varighet på en uke.
 • Tilbakemelding
  Ved bruk av funksjonalitet for å gi tilbakemelding på innhold legges det igjen en kapsel som styrer om du kan sende meldingen en eller flere ganger. Tilbakemeldingen lagres i vår database og kan ikke spores tilbake til deg. Kapselen fjernes ikke når du lukker nettleseren. Hvis du vil fjerne kapselen gjøres dette i nettleserens innstillinger.
 • Min side, veiledere og skjemaer
  Ved bruk av Oslo kommunes veiledere, skjemaer og min side, legges det igjen kapsler for at du skal unngå å miste informasjon du har lagt inn, og ha tilgang til historikk. Skjemaet for begjæring om innsyn i byrådsavdelingenes saksdokumenter legger igjen infokapsler for å huske siste innfylling av navn og e-postadresse ved flere henvendelser. Infokapslene har en varighet på ett år.

Søk

Vi lagrer informasjon om søkeord og valg du benytter i søkefunksjonen på nettstedet. Vi bruker informasjonen til å bedre innhold og navigasjon for brukere av nettsidene. Bruksmønster og statistikk fra søk kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, som for eksempel IP-adresse. 

Anbefalningen din har blitt sendt

En anbefalning per e-post har blitt sendt til mottakeren du oppga.

Miljø og energi

Deichman Bjørvika og det nye Munchmuseet er forbildeprosjekter i FutureBuilt og støttet av Enova SF.      

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

postmottak@kid.oslo.kommune.no

OSLO KOMMUNE